Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.11.2008

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu conducătorii agenţiilor de presă de stat din CSI

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu conducătorii agenţiilor de presă de stat din CSI, aflaţi la Chişinău cu prilejul participării la reuniunea Consiliului şefilor agenţiilor de presă de stat din Comunitatea Statelor Independente „Informsoviet".

Preşedintele a evidenţiat rolul agenţiilor de presă de stat în crearea unui spaţiu informaţional unic în ţările membre ale Comunităţii  Statelor Independente, subliniind importanţa unei strînse interacţiuni între structurile nominalizate în vederea unui schimb operativ de informaţii despre realităţile din CSI.

Vladimir Voronin a menţionat interesul conducerii Republicii Moldova pentru consolidarea şi pe viitor a cooperării dintre statele CSI, în scopul dezvoltării multidimensionale a ţărilor membre ale Comunităţii, obiective care vor fi urmărite şi în perioada apropiatei exercitări de către ţara noastră a preşedinţiei în cadrul CSI.

În cursul întîlnirii Vladimir Voronin a făcut o amplă prezentare a situaţiei social-economice din Republica Moldova, s-a referit la evoluţiile din ultimii ani înregistrate în realizarea reformelor în diverse domenii de activitate, la eforturile conducerii ţării de soluţionare a problemei transnistrene şi la procesul de integrare europeană a ţării noastre.

La rîndul său directorul general al agenţiei  ruse de ştiri „ITAR-TASS", Vitali Ignatenko, l-a informat pe şeful statului despre chestiunile examinate în cadrul  reuniunii actuale a „Informsovietului". Vitali Ignatenko, precum şi Preşedintele Comitetului Executiv, Secretarul Executiv al CSI, Serghei Lebedev, prezent la întîlnire, i-au mulţumit lui Vladimir Voronin pentru discuţia interesantă purtată, dorind părţii moldoveneşti mult succes în buna organizare şi desfăşurare a apropiatului Summit al Şefilor de Guvern CSI. 

2008-11-11

 

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus