Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.11.2008

Georgia nu va participa la lucrările summit-ului şefilor de Guvern din statele-membre CSI

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Preşedintele Comitetului Executiv CSI, Serghei Lebedev. În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte protocolare în legătură cu desfăşurarea summit-ului şefilor de Guvern din statele-membre CSI pe 14 noiembrie 2008, la Chişinău.

Serghei Lebedev a subliniat importanţa desfăşurării lucrărilor summit-ului la Chişinău,  în contextul preluării de către Republica Moldova a preşedinţiei în cadrul Comunităţii Statelor Independente pentru anul ce urmează.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, din cele peste 30 de întrebări care se preconizează a fi examinate de către delegaţii summit-ului, oficialul a menţionat 3 - ca fiind cele mai importante: aprobarea Strategiei de dezvoltare economică a CSI pentru perioada de pînă în 2020, determinarea direcţiilor principale de dezvoltare în domeniul transporturilor şi asigurarea securităţii alimentare în cadrul Comunităţii.

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a exprimat gratitudinea colegilor din Comitetul Executiv al CSI pentru suportul acordat la organizarea acestui for atît de important pentru toate statele-membre ale Comunităţii şi a exprimat speranţa că deciziile aprobare în cadrul acestuia vor fi constructive.

Potrivit informaţiei oficiale, 9 delegaţii vor fi conduse de către prim-miniştri, 2 delegaţii, ale Turkmenistanului şi Uzbekistanului, de către viceprim-miniştri, totodată, se cunoaşte că Georgia nu va participa la lucrările Summit-ului.

cuvinte-cheie: summit | CSI

Comentarii (0)

 

Related news

Sus