Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-11/estonia-va-ajuta-moldova-in-domeniul-protectziei-mediului-shi-aprovizionarii-cu-apa-7180.html
Data: Nov 11, 2008 (15:04)

Estonia va ajuta Moldova în domeniul protecţiei mediului şi aprovizionării cu apă

Aflaţi în vizită la Chişinău, reprezentanţii Centrului Estonian de Investiţii în domeniul mediului şi-au exprimat disponibilitatea de a oferi Moldovei consultanţă şi schimb de experienţă în domeniul protecţiei resurselor de apă şi în domeniul aprovizionării cu apă.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii cu premierul Zinaida Greceanîi, experţii estonieni au propus mai  multe măsuri, printre care crearea unui Centru Naţional de Investiţii în domeniul mediului, care să fie patronat de Guvern şi să coordoneze elaborarea şi implementarea mai multor proiecte în domeniu. Totodată, experţii Estoniei au propus elaborarea unui Plan de acţiuni  pe termen lung în acest sens, care să prevadă şi revizuirea prevederilor fiscale  care vizează mediul.

Zinaida Greceanîi a menţionat că Guvernul Moldovei a aprobat acum un an Strategie Naţională de aprovizionare cu apă şi canalizare şi un Plan de acţiuni în acest sens, care este în curs de implementare.

Premierul moldovean a mai spus că  experţii în domeniu vor  studia cu atenţie propunerea de a crea un astfel de Centru  în Republica Moldova în baza unor structuri deja existente în componenţe Guvernului.