Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
10.11.2008

Program moldo-german de sporire a calificării managerilor

Centrul de Formare Continuă din cadrul CCI RM primeşte cererile de la companiile autohtone pentru formarea primului grup-pilot de manageri care, după o pregătire în ţară, vor merge pentru o lună, în prima jumătate a anului 2009, la unul din cele mai bune centre de instruire din Germania.

Costul părţii germane a programului este finanţat de către Ministerul Economiei şi Tehnologiilor al Republicii Federative Germania (BMWi). 

La program pot participa managerii întreprinderilor autohtone, vorbitori de limbă engleză, cu vârsta de până la 40 ani. Tinerii managerii vor fi selectraţi după următoarele criterii: funcţie de manager la întreprindere, vârsta până la 40 de ani, cunoaşterea limbii engleze, participarea pe parcursul ultimului an la cursuri de sporire a calificării, interese comerciale bine determinate în Germania.

După un curs de pregătire prealabilă la Centrul de Formare Continuă al CCI a RM, în prima jumătate a anului 2009, grupul-pilot va efectua, timp de o lună, un stagiu la Centrele de instruire din Germania. Primul grup-pilot va fi format din 20 manageri tineri de la întreprinderile moldoveneşti. În scopul sporirii eficacităţii programului, în primul grup sunt rezervate 10 locuri pentru întreprinderile ce activează în domeniile: construcţii, materiale pentru construcţii, materiale pentru finisare, materiale de acoperire, arhitectură şi design, tehnică sanitară, sisteme de încălzire şi de aprovizionare cu apă. 

În Germania fiecare participant va primi bursă de circa 600 euro, va fi cazat în hotel şi va fi asugurat cu alimentare (dejun şi prânz). Taxa de participare la Program constituie doar 5700 lei plus costul biletului avia. Taxa de participare include toate cheltuielile ce ţin de perioada de pregătire (consultaţii, coordonare, însoţire, instruire, materiale informaţionale distribuite, pauze de cafea, testare etc.) şi cele din Germania (instruire, cazare, alimentare transport intern, vizite la întreprinderi, întrevederi, program cultural etc.).

Instruirea prealabilă în Republica Moldova, până la plecarea în Germania, constă din părţile benevolă (module la alegere) şi obligatorie. Partea obligatorie include 4 traininguri:

Marketingul internaţional (16 ore academice)

Relaţii de afaceri interculturale Moldova-Germania (8 ore academice)

Trainingul prezentării eficiente (24 ore academice)

Tehnica negocierilor de succes (8 ore academice)

Candidaţii care se înscriu printre primii vor avea prioritate în procesul de admitere la interviul de selectare în cazul existenţei unui număr foarte mare de cereri.  

Cererile pentru înscriere la Program pot fi depuse la Centrul de Formare Continuă din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a RM, bl. Ştefan cel Mare 151, e-mail: seminar@chamber.md, tel: (22) 23-52-94. Informaţii suplimentare.

Încarcă informaţie pentru participanţii la PTM "Moldova-Germania"  

Încarcă cererea de participare la Program

 

cuvinte-cheie: instruire | manageri | Germania | Inwent

Comentarii (0)

 

Related news

Sus