Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-10/oficialii-fmi-cer-liderilor-g20-sa-ia-masuri-suplimentare-impotriva-crizei-financiare-globale-7147.html
Data: Nov 10, 2008 (07:36)

Oficialii FMI cer liderilor G20 să ia măsuri suplimentare împotriva crizei financiare globale

Oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI) vor ca în cadrul viitorului summit G20, de la Washington, să se discute o serie de soluţii monetare şi fiscale suplimentare, pentru rezolvarea crizei financiare globale.

Într-o scrisoare adresată liderilor G20 - cele mai industrializate ţări şi economiile emergente -, directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a spus că guvernele trebuie să facă mai mult pentru limitarea crizei creditelor, ce afectează întreaga economie globală.

„Politici monetare şi fiscale adiţionale trebuie să fie pe agenda summitului", a spus Strauss-Kahn într-o scrisoare.

Şeful FMI s-a întâlnit sâmbătă cu miniştrii de finanţe din G20, în capitala financiară a Braziliei, Sao Paolo. Strauss-Kahn a spus că liderii G20 care se vor reuni la Washington trebuie să se asigure că FMI are suficiente fonduri pentru a ajuta ţările să facă faţă crizei globale.

G20 reprezintă 85% din PIB-ul ţărilor de pe planetă şi două treimi din populaţia globului. Grupul este format din cele şapte ţări cu cea mai avansată economie (Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie) şi principalele ţări emergente (Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia şi Turcia).

Toate ţările vor fi afectate de recesiunea provocată de criza financiară din Statele Unite. Creşterea economică mondială va ajunge la 2,2% în 2009, faţă de 3,7% din 2008, potrivit FMI. /NewsIn/

Sursa: The Money Channel