Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-07/frattini-vine-in-vizita-la-chishinau-unde-italia-ishi-deschide-ambasada-7132.html
Data: Nov 7, 2008 (09:38)

Frattini vine în vizită la Chişinău, unde Italia îşi deschide ambasadă

Ministrul de externe al Italiei, Franco Frattini, va merge in vizita de lucru la Chisinau in 24 noiembrie, iar pana la 1 ianuarie 2009 Italia isi va deschide si o ambasada in Republica Moldova.

Potrivit seful diplomatiei moldovene, Andrei Stratan, lucrarile de amenajare a noului sediu pentru ambasada sunt in curs de finalizare, iar saptamana aceasta ambasadorul Italiei la Chisinau i-a inmanat scrisorile de acreditare sefului diplomatiei moldovene, informeaza Newsin.

Italia nu a avut pana in prezent ambasada si nici consulat la Chisinau, chiar daca aceasta tara este una dintre principalele destinatii ale fluxurilor de emigranti moldoveni care isi cauta un loc de munca peste hotare.

Vizele pentru plecarea in Italia sunt perfectate in acest moment la consulatul de la Bucuresti.

Odata cu aderarea Romaniei la UE in 2007, cand a fost introdus regim obligatoriu de vize cu Republica Moldova, perfectarea unei vize pentru Italia necesita in prealabil obtinerea unei vize pentru Romania, ceea ce mareste considerabil numarul de solicitanti de viza si implicit cozile din fata Consulatului roman la Chisinau.

Ministrul moldovean de externe si-a exprimat speranta ca in luna decembrie UE va elibera mandatul pentru negocierea unui nou acord politic cu Republica Moldova.

"Speram ca aceasta decizie va fi adoptata in luna decembrie la nivelul consiliului UE si tarile membre ale UE vor elibera mandat Comisiei Europene pentru a incepe negocierile cu Republica Moldova", a spus Stratan.

Sursa: Ziare.com