Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.11.2008

Activele Raiffeisen in Romania si Moldova au crescut cu 15% intr-un an, la 6,4 miliarde euro

Activele Raiffeisen in Romania si Moldova au crescut cu 15% intr-un an, la 6,4 miliarde euro

Activele diviziei internationale a grupului financiar austriac Raiffeisen in Romania si Moldova au ajuns la finalul trimestrului al treilea la 6,4 miliarde euro, in crestere cu 15,1% fata de aceeasi perioada din 2007, arata raportul publicat, joi, de grup.

La 30 septembrie 2007, activele Raiffeisen International in Romania si Moldova se situau la 5,48 miliarde euro. Regiunea de sud-est a Europei a inregistrat cea mai mare crestere pe partea de venituri nete ale grupului, de 27%, pana la 347 milioane euro, fata de veniturile de 274 milioane euro inregistrate la finalul celui de-al treilea trimestru din 2007.

Cresterea cea mai ridicata a fost inregistrata in Romania, unde s-au inregistrat si cele mai mari venituri din comisioane, noteaza raportul grupului. In acelasi timp, provizioanele grupului in sud-estul Europei s-au ridicat la 90 milioane euro la finalul primelor noua luni din 2008, din care 56 milioane de euro au reprezentat provizioanele realizate in Romania, Croatia, Bulgaria si Albania.

Bilantul financiar al Raiffeisen International, publicat joi, arata ca Raiffeisen International avea la 30 septembrie o retea de 533 de unitati si 6.831 angajati in Romania si Moldova.

In Romania, au fost deschise pe parcursul primelor noua luni 146 de noi unitati, mai arata raportul grupului. La finalul trimestrului al treilea din 2007, Raiffeisen Bank Romania avea active de 5,097 miliarde euro. Dupa primele noua luni ale acestui an, Raiffeisen International a ajuns la active de 87,2 miliarde euro, in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada din 2007, cand se situau la 67,5 miliarde de euro.

Raiffeisen International a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit consolidat dupa impozite si interese minoritare de 861,5 milioane euro, in crestere cu 37,7% fata de acelasi interval din 2007. Cea mai mare parte din profitul brut al grupului la finalul trimestrului trei a fost obtinut in regiunea de sud-est a Europei, de 430 milioane euro, in crestere cu 23,5% fata de primele noua luni din 2007.

In Romania, Raiffeisen are afaceri pe piata bancara prin Raiffeisen Bank si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, dar si pe piata leasingului si a administrarii de active, inclusiv fonduri mutuale si fonduri de pensii private facultative. Pe piata din Republica Moldova, Raiffeisen are afaceri de leasing gestionate de subsidiara din Romania, Raiffeisen Leasing IFN SA, unic actionar al ICS Raiffeisen Leasing SRL din Chisinau. (NewsIn)

Sursa: Business Standard

 

cuvinte-cheie: Raiffeisen

Comentarii (0)

 

Related news

Sus