Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-05/la-moscova-se-va-desfasura-cea-de-a-10a-sedinta-a-comisiei-mixte-moldoruse-pentru-colaborare-economi-7088.html
Data: Nov 5, 2008 (21:27)

La Moscova se va desfasura cea de a 10-a sedinta a Comisiei mixte moldo-ruse pentru colaborare economica

Delegatia Republicii Moldova, condusa de Prim-viceprim-ministru, ministrul Economiei si Comertului, Igor Dodon va participa in data de 6-7 noiembrie, la cea de a 10-a sedinta a Comisiei mixte moldo-ruse pentru colaborare economica, care se va desfasura la Moscova. Co-presedinti a Comisiei mixte moldo-ruse sunt Prim-viceprim-ministrul Igor Dodon si Ministrului Invatamantului si Stiintei al Federatiei Ruse Andrei Fursenco.

Potrivit MEC, din delegatia Republicii Moldova fac parte ministrul Agriculturii si Industriei Alimenatre Anatolii Gorodenco, viceministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene Eugenia Chistruga, presedintele Societatatii pe Actiuni "Moldova-Gaz" Alexandru Gusev, directorul general Moldelectrica Ghenadie Dimov etc.

Partea moldava va oborda in cadrul sedintei de la Moscova un sir de subiecte in domeniul economic, comercial, energetic, agroalimetar, cultura, stiinta etc.  O deosebita atentie va fi acordata proiectelor investitionale ruse in Republica Moldova, in special datorita  realizarii cu succes in 2008 a Programului investitional a intreprinderii moldo-ruse „Moldova Gaz". Programul investitional, lansat in premiera in anul curent de catre „Moldova Gaz", a prevazut investirea a 300 mln. lei in constructia  traseilor de gazoducte in regiunile Republicii Moldova.

Un alt subiect pe care partea moldava il va pune in discutie in cadrul comisiei bilaterale, va fi posibilitatea includerii carnii  moldovenesti in lista produselor agroalimentare ce pot fi exportate in Federatia Rusa.

In cadrul vizitei la Moscova,  Prim-viceprim-ministrul Igor Dodon va avea o intrevedere bilaterala  cu omologul sau rus, ministrul Dezvoltarii Economice si Comertului, Elivira Nabiulina, si o intrevedere cu reprezentantii conducerii interprinderii Gazprom.In contextul celei de a doua intilniri, delegatia Republicii Moldova intentioneaza sa discute subiectul  tarifului de tranzit la energia electrica  de la Centrala electrica de la Cuciurgan spre tarile balcanice, efectuata pe teritoriul Republicii Moldova. 

Prim-viceprim-ministru, ministrul Economiei si Comertului, Igor Dodon va participa joi, 6 noiembrie 2008 la emisiunea internet a Agentiei informationale RBC (RosBusinessConsalting), in cadrul careia va raspunde la intrebarile acordate in direct de catre utilizatorii internetului.