Trimite e-mail | Printeaza
Social
05.11.2008

Guvernul intenţionează să majoreze bursele studenţeşti în trei etape, cu până la 30%

Preşedintele Vladimir Voronin a anunţat despre majorarea preconizată a burselor studenţilor în trei etape: cu 15% - de la 1 octombrie anul curent, cu încă 20% - de la 1 ianuarie 2009 şi cu încă 30% - de la 1 septembrie anul viitor.

Anunţul a fost făcut miercuri, 5 noiembrie 2008 în cadrul întâlnirii cu liderii asociaţiilor de guvernare studenţească din cadrul instituţiilor de învăţământ superior.

Vladimir Voronin a insistat asupra identificării posibilităţilor de asigurare cu cămine la nivel de 90% a studenţilor veniţi la studii din alte localităţi, prim-viceprim-ministrul Igor Dodon fiind numit în fruntea grupului de lucru care va fi responsabil de realizarea obiectivului dat. Totodată, pînă pe 1 septembrie 2009 urmează să fie efectuate lucrări de reparaţie şi reutilare a cantinelor în instituţiile de învăţământ superior.

Şeful statului a dat asigurări că autorităţile Republicii Moldova vor depune şi în continuare toate eforturile în vederea susţinerii tinerei generaţii, drept confirmate în acest sens servind majorarea, cu 19%, în proiectul bugetului de stat pentru 2009, a cheltuielilor pentru învăţămîntul superior. În total, în anul viitor pentru necesităţile învăţămîntului superior din Moldova se preconizează a fi alocaţi 1,3 mlrd de lei.

 

cuvinte-cheie: Voronin | majorare | burse

Comentarii (0)

 

Related news

Sus