Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-05/declaratzia-bancii-natzionale-a-moldovei-7085.html
Data: Nov 5, 2008 (20:50)

Declaraţia Băncii Naţionale a Moldovei

Serviciul de presa al BNM a remis, miercuri, spre difuzare o declaratie privind situaţia în sectorul bancar al R.Moldova.
In declaraţie se mentionează:

"Banca Naţională a Moldovei comunică faptul că situaţia în sectorul bancar al Republicii Moldova este stabilă, iar băncile comerciale  nu se confruntă cu probleme legate de onorarea obligaţiunilor faţă de deponenţi şi agenţii economici. Banca Naţională monitorizează cu atenţie situaţia şi a întreprins măsurile necesare pentru nerăsfrângerea crizei financiare internaţionale  asupra economiei republicii.

 Totodată, unele surse mass-media induc în eroare în mod intenţionat opinia publică, având drept scop destabilizarea situaţiei.

Banca Naţională a Moldovei declară că la şedinţele  convocate de către  Preşedintele Republicii Moldova privind situaţia  pe piaţa financiar-bancară niciodată nu a fost abordată problema referitoare la îngheţarea sau introducerea altor restricţii privind retragerea depunerilor populaţiei din băncile comerciale şi nu s-au dat indicaţii privind retragerea licenţelor bancare, dat fiind că aceasta este prerogativa Băncii Naţionale.
 
 În legătură cu cele menţionate, Banca Naţională a Moldovei cere redacţiei ziarului "Молдавские ведомости" dezminţirea imediată pe prima pagină a materialului  publicat în numărul 76 (1055) din 5 noiembrie 2008, deoarece afirmaţiile respective nu corespund adevărului şi dezinformează în mod brutal populaţia ţării. 


Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei
(proces-verbal nr.55, şedinţa din 5 noiembrie 2008)"