Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.11.2008

SA « Floarea Soarelui» reduce preţurile la uleiul vegetal

Pe parcursul lunii octombrie, SA «Floarea Soarelui» (Combinatul de extragere a uleiului, din Bălţi) a redus preţurile la uleiul vegetal, în medie cu 30%. În particular, sticla de un litru de ulei vegetal, marca comercială «Floris»  s-a ieftinit cu 31% (adică, pînă la 16,80 lei), iar cea de-a doua marcă, «Răsărit» - cu 21% (adică, pînă la 15,60 lei), relatează serviciul de presă al companiei.

Administraţia SA «Floarea Soarelui» prevede ca marja acumulativă de preţ pentru cumpărătorii finali să nu depăşească 20%.

Conducerea combinatului este sigură că preţurile de producător la uleiul vegetal vor continua să se reducă în timpul apropiat. În regiunea Mării Negre a  fost recoltată o roadă bogată de floarea soarelui, din care se va produce o cantitate de ulei care va depăşi cererea de pe piaţă. Drept urmare, atît la seminţe, cît şi la uleiul de floarea soarelui preţurile vor cădea şi asta nu doar în Moldova, ci  în toate ţările din regiune.

Mai mult decît atît, în situaţia de piaţă creată, SA «Floarea Soarelui» a luat decizia de a-şi diversifica asortimentul de produse. Aşa dar,  la gama de produse a mărcilor inter-naţionale de clasa premium:  «Mister Kuk», «Milora», «Razdolie», dar şi a produselor de marcă regională, pentru consumatorul cu venit mediu:  «Floris» şi «Aroma Soarelui», combinatul din Bălţi a lansat pe piaţă noi produse de marca: «Missis Floris», «Floris Famaly» şi «Răsărit».

SA «Floarea Soarelui» (Bălţi) -este cea mai mare întreprindere producătoare de ulei vegetal din RM. Ea face parte din grupul de companii transnaţionale WJ. Produsele combinatului din Bălţi (ulei vegetal şi şroturi)sunt exportate în zeci de ţări ale lumii, precum Rusia şi statele CSI, România, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Irac şi SUA.

cuvinte-cheie: ulei vegetal | Floarea Soarelui

Comentarii (0)

 

Sus