Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.11.2008

Lista profesiilor disponibile pentru angajaţii străini în Marea Britanie se micşorează

Guvernul Britanic a emis astăzi o listă nouă a profesiilor disponibile pentru angajaţii străini care va reduce cu 30 la sută numărul de posturi vacante individuale pentru profesionisţii străini.  

Ambasada Britanică la Chişinău, anunţă că, lista profesiilor solicitate include ocupaţiile pentru care există o lipsă de specialişti rezidenţi si va fi utilizată concomitent cu categoria Muncitorilor Calificaţi (Categoria a 2-a) după sistemul de puncte australian, care va fi lansat pe data de 27 Noiembrie. 

Datorită eforturilor recente ale guvernului Marii Britanii de a se asigura că angajaţii britanici sunt calificaţi si competitivi, au fost completate golurile de pe piaţa muncii britanice.  Ca rezutat, lista curentă este mai restrânsă şi numărului de oferte disponibile va suferi reduceri şi în continuare. 

Numărul poziţiilor va fi redus de la un milion la 700 mii.  Pentru a ne asigura ca doar acei profesionisti străini de care avem nevoie pot lucra în Marea Britanie se vor utiliza criteriile de selectie utilizate pentru Categoria a 2-a.

Pentru a se califica in Categoria a 2-a şi a primi permis de lucru în Marea Britanie, specialiştii din afara Ariei Economice Europene vor trebuie să acumuleze un anumit număr de puncte.  Aceste puncte se oferă doar persoanelor care pot aduce dovezi că vor face un lucru calificat, pot vorbi limba engleză si au calificări recunoscute.  La fel, se vor oferi puncte pentru nivelul salariului oferit de angajatorul britanic.  La răndul său, angajatorii din Marea Britanie vor avea nevoie de o licenţă eliberată de Agenţia de Frontieră a Regatului Unit.

Pentru a se califica in categoria a doua profesionistii straini trebuie să:demonstreze cunoaşterea limbii engleze; un salariu anual potential de cel putin £24,000(MDL 409,500) şi calificări care sunt recunoscute în Marea Britanie; destui bani pentru a se intreţine pe durata primei luni de vizită.

 

cuvinte-cheie: Ambasada Britanică

Comentarii (0)

 

Sus