Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.11.2008

La Bursa de Valori a Moldovei vor fi scoase la vanzare actiunile proprietate publica

La Bursa de Valori a Moldovei vor fi scoase la vanzare actiunile proprietate publica

La 5 noiembrie anul curent, la Bursa de Valori a Moldovei va începe licitaţia de vânzare a acţiunilor proprietate publică. Lista emitenţilor expuşi la licitaţie conţine 54 societăţi pe acţiuni din diferite domenii ale economiei naţionale. Pachetele a 18 societăţi pe acţiuni constituie peste 50% din capitalul social (mai mare ca pachetul de control) printre ei se numără cîteva fabrici de tutun şi farmacii situate în diferite oraşe ale republicii, la fel şi societăţile pe acţiuni din Chişinău: magazinul universal central „UNIC"- 85,4% din acţiuni, fabrica de covoare „Floare-Carpet" - 59,4% de acţiuni şi în lot unic două pachete ale «Ipteh» (80%) şi «Imtehcom» (97,98%).

Iniţiatorul licitaţiei este Agenţia Proprietăţii Publice pe lângă Ministerul Economiei şi Comerţului al Republicii Moldova. Vînzarea acţiunilor proprietate publică va avea loc prin intermediul licitaţiei cu ciocanul (licitaţii cu strigare), unde cumpărătorul poate procura acţiunile fiecăei societăţi pe acţiuni numai în pachet unic.

Toate negocierile la Bursa de Valori a Moldovei sunt efectuate numai prin intermediul companiilor de brokeri acreditate la bursă. Lista lor şi telefoanele de contact pot fi găsite în sala de tranzacţionare a bursei pe bd. Ştefan cel Mare 73 et.3 sau pe site-ul bursei www.moldse.md.

Licitaţia cu ciocanul (licitaţii cu strigare) va avea loc începând cu 5 noiembrie până la 7 noiembrie 2008. Cumpărător devine acela care oferă cel mai mare preţ.

cuvinte-cheie: licitatie | Bursa de Valori a Moldovei

Comentarii (0)

 

Related news

Sus