Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.11.2008

Întrevedere Marian Lupu - Nicolai Tomenco

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu  Nicolai Tomenco, vicepreşedinte al Radei Supreme a Ucrainei. Nicolai Tomenco se află la Chişinău cu ocazia participării la cea de-a 32-a sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Potrivit Serviciului de presa al Legislativului, în cadrul dialogului a fost discutat un spectru larg de probleme ce ţin de dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-ucrainene, inclusiv pe dimensiunea parlamentară. După alegerile parlamentare din 2005 noi acordăm prioritate relaţiei cu Ucraina atît la nivel bilateral, precum şi la nivel regional, a spus Marian Lupu. Preşedintele Legislativului s-a pronunţat pentru impulsionarea legăturilor dintre comisiile parlamentare de specialitate. Relevantă în acest sens este colaborarea Comisiei pentru politică externă si integrare europeană cu comitetul respectiv din cadrul Radei Supreme a Ucrainei. Membrii acestor comisii au avut deja două şedinţe comune, la care au fost abordate mai multe probleme de interes reciproc.  Este importantă, de asemenea, şi activitatea grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, condus de deputatul Nicolae Oleinic, care a efectuat, acum doi ani, o vizită în ţara vecină.

Marian Lupu şi Nicolai Tomenco au făcut un schimb de opinii vizavi de situaţia politică internă din Republica Moldova şi Ucraina în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare. Conducerea Republicii Moldova, a afirmat Preşedintele Parlamentului, este profund interesată în menţinerea stabilităţii politice din Ucraina, în dezvoltarea economică a ţării vecine şi a cooperării bilaterale moldo-ucrainene în interesul celor două popoare.

Cei doi interlocutori au evidenţiat, de asemenea, necesitatea impulsionării cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova şi Ucraina.

cuvinte-cheie: APCEMN

Comentarii (0)

 

Related news

Sus