Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.11.2008

Autorităţile de la Kiev au dispus încetarea transmisiei TV în rusă


Autorităţile de la Kiev au dispus încetarea transmisiei de emisiuni în limba rusă, începând de sâmbătă, motivând că nu sunt în conformitate cu exigenţele legislaţiei ucrainiene, ceea ce a atras critici dure din partea Moscovei, care a calificat această decizie ca "maladivă".

"Ucrainienii rusofoni au dreptul să vorbească rusa şi să urmărească canalele în limba rusă", a declarat Grigori Karasin, ministru adjunct al Afacerilor Externe în Rusia.

Decizia de a exclude canalele ruseşti din reţeua de televiziune prin cablu "expune simptomele maladive ale societăţii urcainiene", a mai precizat Karasin.

"Asta ne nelinişteşte. Noi dorim ca activităţile culturale ruseşti şi ucrainiene să se dezvolte în paralel", a spus Karasin.

Consiliul ucrainean al audiovizualului a declarat că emisiunile difuzate de canalele ruseşti nu corespund legislaţiei ucrainiene, fără să explice clar în ce anume constau aceste discrepanţe.

Televiziunile din Rusia au difuzat, recent, mai multe reportaje despre populaţia rusofonă care a protestat, la Crimeea împotriva deciziei Consiliului ucrainian al audiovizualului.

La finalul lui 2007, autorităţile ucrainiene înterziseseră deja difuzarea a mai multe filme străine care nu erau traduse în limba ucrainiană.

Sursa: Mediafax.ro

cuvinte-cheie: Ucraina | rusofob

Comentarii (0)

 

Related news

Sus