Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-30/viceministrul-economiei-si-comertului-iurie-muntean-participa-la-forumul-economic-mondial-pentru-eur-6962.html
Data: Oct 30, 2008 (21:02)

Viceministrul Economiei si Comertului, Iurie Muntean participa la Forumul Economic Mondial pentru Europa si Asia Centrala

Potrivit MEC, viceministrul Economiei si Comertului, Iurie Muntean participa la primul Forum Economic Mondial pentru Europa si Asia Centrala, care se desfasoara in perioada 30 octombrie- 01 noiembrie curent, la Istanbul (Turcia). La reuniune vor participa oficialitati din Europa, Turcia, Rusia, Asia Centrala si Orientul Mijlociu.

Tematica primei reuniuni organizate de Forumul Economic Mondial pentru Europa si Asia Centrala concentreaza starea curenta de afaceri la nivel international si angajarea participantilor intr-un dialog constructiv in vederea gasirii solutiilor pentru actuala criza financiara.

Programul forumului se va axa pe cinci domenii: oportunitati de afaceri rezultate din criza finaciara curenta ; schimbarile geopolitice si reabilitarea increderii in cooperarea politica; resursele energetice  si securitatea lor; redefinirea cadrului de colaborare in Asia Centrala si rolul sau in lume.

De asemenea, in cadrul  reuniunii, va fi pus accentul pe atributiile de lider ale  Turciei in regiunea Europa- Asia Centrala, unde acest stat apare in calitate de punte de legatura intre Europa, Asia si Orientul Mijlociu.