Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-30/incepand-cu-ziua-de-maine-vor-scadea-preturile-cu-amanuntul-la-carburanti-6963.html
Data: Oct 30, 2008 (21:05)

Incepand cu ziua de maine vor scadea preturile cu amanuntul la carburanti

„Incepand cu ziua da maine, vineri 31 octombrie, compania Lukoil Moldova va scadea preturile cu amanuntul la benzina cu 7% iar la motorina cu 2%" aceasta declaratie a fost efectuata de catre Directorul general a companiei petroliere Lukoil Moldova, Jumbei Victor in cadrul intrevederii de joi, 30 octombrie a reprezentantilor companiilor petroliere din Republica Moldova cu prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon. 

Astfel, costul cu amanuntul a unui litru de benzina va scadea de la 12,80 la 12 lei, iar la motorina de la 12, 95 la 12, 75 lei/litru.

Potrivit MEC, conform celor sustinute de catre Victor Jumbei, compania importatoare de produse petroliere va continua politica de sustinere a producatorilor agricoli, prin creditarea acestora. La ziua de astazi suma creditului a atins cifra de 100 mln. lei.

Potrivit reprezentantilor companiilor importatoare din Moldova, in cazul in care tendinta de reducere a preturilor la produsele petroliere pe pietele mondiale se va mentine, in Moldova s-ar putea produce o micsorare repetata  a preturilor cu amanuntul la benzina si motorina.

Acum o zi miercuri, 29 octombrie preturile angro la benzina si motorina au fost micsorate cu aproximativ 7%, costul unui litru de motorina a fost micsorat de la 11,8 pana la 11 lei, benzina de la 10,4 pana la 9,7 lei. De mentionat ca, incepand cu luna august curent, preturile angro la motorina au fost reduse aproximativ cu 34%.