Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-30/compania-moldcell-a-lansat-noi-produse-35g-6955.html
Data: Oct 30, 2008 (16:12)

Compania Moldcell a lansat noi produse 3,5G

Moldcell a lansat, joi, 30 octombrie, serviciul Apel video internaţional. Precum a fost menţionat în cadrul unei conferinţe de lansare a produselor noi, serviciul oferă posibilitatea abonaţilor Moldcell de a-şi vedea interlocutorul, care se află într-o altă ţară.

Noul serviciu va fi disponibil de la 1 noiembrie pentru 14 dintre cele mai populare destinaţii: Austria, Belgia, Canada, Cipru, Cehia, Franţa, Irlanda, Israel, Italia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi SUA. Costul serviciului variază în funcţie de zona în care se află ţara apelată şi constituie de la 5 lei în sus.

Precum a menţionat directorul general Chiril Gaburici, oferta promoţională de apel video gratuit este valabilă până la 31 decembrie. Aceasta poate fi activată de clienţii Moldcell, utilizatori 3,5G formnd *333# OK.

Timp de o lună de la lansarea serviciilor 3,5 G, clienţilor Moldcell le-au fost oferite peste 64 mii de apeluri video gratuite şi peste 640 mii Mb Internet mobil. Directorul general al companiei Moldcell a menţionat că odată cu  labsarea serviciilor de generaţia a treia, numărul de abonaţi Moldcell ce deţin telefoane mobile 3G s-a majorat cu 25%. Gaburici a mai spus că Moldcell va lansa în curând o promoţie în cadrul căreia va oferi telefoane mobile de generaţia a treia la preţuri reduse de până la 50%.

De asemenea, compania Moldcell a prezentat serviciul de monitorizare online. Serviciul este realizat printr-o cameră video specială, cu ajutorul căreia se poate supraveghea locaţia dorită de la ecranul telefonului mobil. Serviciul de bucură de o mare popularitate în lume, fiind utilizat pentru a urmări ce fac copiii la grădiniţă sau acasa, precum şi în interes de serviciu, plasând camera de monitorizare în oficiu, la şedinţe etc. Dispozitivul funcţionează în baza reţelei 3G, având cartela SIM încorporată, ce permite transmiterea semnalului audio şi video prin intermediul unui simplu apel video. Direcţia de filmare poate fi controlată de pe telefonul mobil, utilizând tastele. Dispozitivul are capacitatea de a transmite şi semnale pe timp de noapte şi de a salva imaginile video pe o cartelă de memorie.

Începând cu 1 noiembrie, în Centrele Moldcell vor fi disponibile modemele Huawei de generaţia a treia. Modemele noi sunt foarte uşor de conectat prin USB atât la PC-uri cât şi la laptopuri. Clienţii Moldcell, la procurarea modemelor vor beneficia de trafic inslus timp de 3 luni şi conectare gratuită la Internet. Astfel, la procurarea modemului Huawei E220, clienţii vor obţine un trafic lunar de 5Gb timp de 3 luni, în cazul modemului E270 - trafic inclus de 10Gb. Totodată, procurând modemul Huawei B970, ce reprezintă un ruter Wi-fi cu ajutorul căruia pot fi conectate la Interne mai multe calculatoare în reţea, clienţii vor beneficia de 10Gb trafic inclus lunar şi un volum nelimitat noaptea timp de 3 luni.

În aceeaşi zi, a fost prezentat noul director general al Moldcell, Chiril Gaburici, care va intra în funcţie la 1 noiembrie 2008. Chiril Gaburici a menţionat că succesele companiei Moldcell sunt asigurate de echipa companiei, de suportul acţionarilor, de strategiile planificate pentru viitor.

"Astăzi am lansat servicii şi produse noi care cu siguranţă vor uşura viaţa şi vor face telefonia mobilă pentru clienţii noştri mai confortabilă", a spus noul director Moldcell. El a asigura că compania îşi va continua activitatea în acelaşi ritm şi va continua să ofere noi tehnologii pe piaţa Moldovei.

Precum a fost anunţat anterior, Chiril Gaburici îl va înlocui pe Yusuf Baykan, care părăseşte funcţia curentă din proprie iniţiativă în favoarea avansării carierei profesionale.

Schimbarea conducerii Moldcell a fost anunţată public la 24 octombrie de către directorul operaţional "TeliaSonera Eurasia", Halim Ates, (director general Moldcell în perioada 2004-2006), aflat într-o vizită oficială în Moldova.