Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
30.10.2008

Burse de studii pentru anul academic 2009-2010 in SUA si Marea Britanie

A fost anuntat programul de burse de studii pentru anul academic 2009-2010 in SUA si Marea Britanie. Programul dat ofera posibilitatea de a obtine burse de studiu in scoli private din SUA si Marea Britanie.

Pentru SUA sunt 2 programe de studii: ASSIST si DAVIS. Programul ASSIST ofera posibilitatea de a face studii in scoli private in SUA in decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectati vor achita o taxa de 1000 Dolari SUA plus costul vizei si taxa SEVIS.
Programul DAVIS ofera posibilitatea de a face studii in decurs a 2 sau 3 ani in una din cele 5 scoli pilot cu obtinerea diplomei, si care ulterior permite continuarea studiilor universitare cu o bursa partiala in una din 86 universitati participante la program. Elevii selectati vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicala, carti, etc.
Pentru Marea Britanie bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare. Elevii selectati vor achita o taxa de 600 lire sterline, plus cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur) si viza.

Criterii de eligibilitate:
Elev al clasei a X-a
Cunoastera buna a limbii engleze
Media generala a clasei a IX-a peste 8,5
Elevul nu trebuie sa fi beneficiat de o sedere mai lunga de 2 luni peste hotare

Pentru obtinerea formularelor de participare si pentru informatii suplimentare va puteti adresa la sediul LNDP sau download-uiti formularul de participare in format .pdf

Termenul limita de depundere a dosarelor: 20 noiembrie 2008, orele 17:00


Director de Program: Iulia Moldovan
Coordonator de Program: Adrian Catan

Formularul de Participare

Informatie programe SUA

Informatie program Marea Britanie

Sursa: Liga Nationala pentru Dezbateri preuniversitare

cuvinte-cheie: studii | SUA | Marea Britanie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus