Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-29/nikolaus-graf-lambsdorff-moldova-ar-trebui-promovata-in-europa-ca-un-model-de-diversitate-etnica-6952.html
Data: Oct 29, 2008 (21:21)

Nikolaus Graf Lambsdorff : Moldova ar trebui promovată în Europa ca un model de diversitate etnică

„Republica Moldova ar trebui promovată la Bruxelles ca un model de diversitate etnică. Anume această diversitate este pentru Moldova ceea ce economiştii numesc un avantaj comparativ", a declarat miercuri, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova Nikolaus Graf Lambsdorff, în cadrul unei dezbateri, organizate de IDIS „Viitorul", în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Ebert.

Diplomatul german a menţionat necesitarea promovării unei imagini pozitive a Republicii Moldova. „Dacă întrebaţi un străin cu ce se asociază Moldova, nu va şti ce să vă răspundă. Această lipsă de cunoştinţe e de preferat unei imagini negative. Iată de ce consider că ar trebuie să evitaţi în continuare construirea unor percepţii negative despre ţara voastră.", a accentuat Nikolaus Graf Lambsdorff.

Ambasadorul a afirmat în repetate rânduri că anume comunitatea multietnică din Republica Moldova este principalul atu care trebuie valorificat. „Ceea ce mai aveţi de făcut este să sporiţi numărul de prieteni şi aliaţi ai ţării voastre.", a mai precizat diplomatul.

Nikolaus Graf Lambsdorff a mai relatat despre experienţa statului său de origine în materie de brand de ţară. „Dacă după cel de-al doilea război mondial, nimănui nu-i plăcea Germania şi germanii, acum avem avantajul unei percepţii pozitive. Ceea ce încercăm să facem acum este să arătăm lumii întregi că Germania nu se rezumă la punctualitate. Iată de ce ne-am conjugat eforturile pentru a dezvolta turismul.", a mai spus Nikolaus Graf Lambsdorff.