Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-29/kouchner-acuza-moscova-ca-distribuie-pasapoarte-ruse-in-crimeea-6953.html
Data: Oct 29, 2008 (09:59)

Kouchner acuza Moscova ca distribuie pasapoarte ruse in Crimeea

Bernard Kouchner, seful diplomatiei franceze, a acuzat autoritatile de la Moscova pentru ca distribuie pasapoarte ruse, locuitorilor din Crimeea.

Acesta a avertizat ca acest fapt nu poate decat sa accentueze pericolul unui razboi in regiune, informeaza AFP.

"Cu totii stim ca se distribuie in zona pasapoarte ruse. Nu vreau sa spun ca aceasta este impresia mea dupa intalnirile cu Putin, Medvedev si Lavrov, chiar deloc. Un astfel de pericol chiar exista", a afirmat oficialul francez, referindu-se la un eventual conflict armat, in Crimeea.

Kouchner subliniase, in august, ca Moscova si-ar putea adauga pe lista de obiective, dupa Osetia de Sud si Abhazia, alte regiuni, precum Crimeea, Ucraina si Republica Moldova. Autoritatile de la Moscova si cele ucrainene sunt in conflict din cauza Crimeei, care adaposteste

Flota rusa din Marea Neagra, in portul Sevastopol, deoarece liderii Ucrainei nu vor sa innoiasca contractul de inchiriere a bazei dupa 2017, cand va expira cel vechi.

Regiunea Crimeea a fost considerata teritoriu rus pana cand liderul sovietic Nikita Hrusciov a cedat-o, in 1954, Ucrainei, atunci republica sovietica.

Sursa: Ziare.com