Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-28/regulamentul-de-acordare-a-compensatziilor-pentru-serviciile-comunale-a-fost-modificat-6917.html
Data: Oct 28, 2008 (20:47)

Regulamentul de acordare a compensaţiilor pentru serviciile comunale a fost modificat

La propunerea primarului general Dorin Chirtoacă, Consiliul municipal Chişinău a aprobat în şedinţa de astăzi modificări la Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi acordare a ajutoarelor sociale pentru achitarea serviciilor comunale unor categorii de consumatori ai municipiului Chişinău.

Potrivit modificărilor operate, odată cu începerea sezonului de încălzire de compensaţii vor beneficia anumite categorii sociale, care au un venit lunar sub minimul de existenţă, care la moment este de 1450 lei. Autorităţile locale vor compensa 40 la sută din valoarea facturii pentru energia termică pentru fiecare consumator care face parte din categoriile menţionate. La fel se va proceda şi în cazul persoanelor care au sisteme de încălzire autonomă şi nu au un venit lunar mai mare de 1450 lei. În acelaşi timp, locuitorii din suburbii şi capitală, care se încălzesc cu lemne şi cărbune şi care la fel au un venit sub minimul de existenţă, vor primi lunar pe timpul sezonului de încălzire câte 250 de lei pentru persoană, iar pensionarii care locuiesc singuri vor primi câte 500 de lei lunar de persoană.   

Cetăţenii vor putea beneficia de compensaţii pentru serviciile comunale pe tot parcursul sezonului de încălzire, indiferent de data depunerii cererii, dar nu mai târziu de încheierea sezonului de încălzire.

Până la aprobarea cererii ca beneficiar, persoanele care consideră că urmează să beneficieze de compensaţii vor achita iniţial doar 60 la sută din suma indicată în factură. În cazul în care anumiţi cetăţeni nu vor fi incluşi în lista beneficiarilor, ei vor putea achita restul facturii pentru energia termică pe tot parcursul anului.

Primăria Chişinău a propus operarea modificărilor la regulamentul aprobat în luna septembrie deoarece lipsea sursa de acoperire bugetară, fapt care contravine legislaţiei.  

Detalii privind locul şi modalitatea de depunere a cererilor vor fi comunicate suplimentar, relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.