Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-28/hewlettpackard-ofera-un-grant-de-30-mii-usd-universitatzii-de-stat-din-moldova-pentru-dezvoltarea-in-6887.html
Data: Oct 28, 2008 (09:01)

Hewlett-Packard oferă un grant de 30 mii USD Universităţii de Stat din Moldova pentru dezvoltarea învăţământului la distanţă (e-learning)

Precum a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău Directorul general în cadrul HP pentru regiunea Europei de Est Franz Scherz, acest program de granturi este un proiect pilot sub genericul “Supporting Innovation in Education”, cu care HP EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) a debutat în anul current. În ediţia 2008 USM a fost printre câştigători şi va beneficia de suportul financiar acordat de HP pentru dezvoltarea în cadrul instiuţiei a laboratorului electronic (eLaborator) pentru învăţământul la distanţă.

Reprezentanta USM, Angela Niculiţă a declarat că acest proiect va constitui un start pentru extinderea programului la nivelul altor instituţii de învăţământ şi ulterior, în diverse domenii profesionale. Pentru început, vor fi create metodologiile şi cursul propriu-zis de studierea la distanţă în cadrul facultăţii IT de la USM pentru studenţii de la masterat.

Hewlett-Packard este un furnizor de soluţii tehnologice pentru personae fizice, firme şi instituţii la nivel internaţional. Ofertele companiei cuprind infrastructura IT, servicii, globale, pentru firme şi tehnică de calcul la domiciliu, imagine şi imprimare. Pentru cele trei trimestre încheiate la 31 iulie 2008 compania a totalizat venituri nete de 28 mlrd. USD.

HP are peste 150 mii angajaţi şi deserveşte pentru 1 mlrd. de clienţi în peste 170 de ţări ale lumii.  Annual HP alocă 3,5 mlrd. USD pentru cercetare şi dezvoltarea produselor, soluţiilor şi noilor tehnologii.