Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.10.2008

Comunicat de presă cu privire la mitingul de protest „Ruinarea agriculturii – distrugerea ţării”, organizat de PLDM

Duminica, 26 octombrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, Partidul Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat o amplă acţiune de protest faţă de politica falimentară a guvernării comuniste în sectorul agrar cu genericul „Ruinarea agriculturii - distrugerea ţării".

La miting au participat peste 10.000 de cetăţeni din toate raioanele republicii, angajaţi din agricultură, dar şi medici, profesori, reprezentanţi ai administraţiei locale, oameni de cultură, cărora nu le este indiferentă soarta Republicii Moldova.

În deschiderea mitingului, Alexandru Tănase, prim-vicepreşedintele PLDM a menţionat importanţa acţiunii, subliniind faptul că „în Piaţa Marii Adunări Naţionale am obţinut valorile noastre naţionale. Am venit să le transmitem guvernanţilor că ne putem apăra drepturile."

Preşedintele PLDM Vlad Filat a declarat în luarea sa de cuvînt că, „începînd de astăzi, această piaţă este redată cetăţenilor Republicii Moldova, cărora ea le aparţine pe drept." În continuare, Vlad Filat a menţionat că acţiunile Partidului Liberal Democrat din Moldova au fost şi vor fi orientate spre apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, spre soluţionarea problemelor cu care aceştia se confruntă. „Pentru a ne apăra drepturile, vom fi aici atîţia cîţi trebuie şi această acţiune este doar începutul luptei noastre pentru libertate", a spus preşedintele partidului, menţionînd că, după o guvernare falimentară, comuniştii nu mai au niciun drept să conducă Republica Moldova.     

În cadrul mitingului vorbitorii au relatat despre situaţia catastrofală în care s-au pomenit agricultorii, dar şi alte categorii sociale de la sate, despre rezultatul politicii de distrugere a agriculturii promovată de către guvernarea comunistă.   
Un discurs cutremurător a ţinut Grigore Sulă, elev al liceului din s. Costeşti, r-nul Ialoveni, ai cărui părinţi sunt plecaţi la munci peste hotare. Tînărul are grijă de trei fraţi mai mici şi prelucrează cotele de teren ce aparţin familiei. Soarta acestor copii din Costeşti este împărtăşită de sute de mii de copii, părinţii cărora au fost siliţi să ia drumul pribegiei pentru a supravieţui.  

Participanţii la miting au adoptat o Rezoluţie prin care au dat vot de neîncredere actualei guvernări, subliniind că relansarea economică şi renaşterea ţării vor putea fi realizate doar într-o Moldovă fără Voronin şi fără comunişti la guvernare.

În rezoluţia adoptată, participanţii la miting au pledat pentru un program naţional de salvare a agriculturii, care să prevadă crearea unui sistem eficient şu suficient de susţinere a sectorului, refacerea infrastructurii agricole, creşterea competitivităţii produselor, eliminarea barierelor la export şi consolidarea pieţei interne.  

Acţiunea de protest a culminat cu un marş spre sediul Preşedinţiei, unde au fost depuse un butoi cu vin oţetit şi produse agricole crescute de ţărani, pe care erau etalate şi preţurile mizere de comercializare a acestora.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

cuvinte-cheie: PLDM

Comentarii (0)

 

Related news

Sus