Trimite e-mail | Printeaza
IT
24.10.2008

Din 1 noiembrie curent, compania Moldcell va avea un nou director general

Chiril Gaburici etse cel care îl va înlocui pe Yusuf Baykan care părăseşte funcţia curentă din proprie iniţiativă în favoarea avansării carierei profesionale. 

Schimbarea conducerii MOLDCELL a fost anunţată public, vineri, 24 octombrie, de către directorul operaţional al TeliaSonera Eurasia, Halim Ateş, aflat într-o vizită oficială în Moldova.

Chiril Gaburici va împlini anul acesta 32 de ani şi activează în cadrul companiei Moldcell din 2001. El este unul dintre câştigătorii concursului “Topul Talentelor” organizat de grupul de telecomunicaţii „TeliaSonera” în care au participat 2000 de profesionişti din întreaga lume. Din mai 2004 a deţinut funcţia de Şef al Direcţiei Vânzări Moldcell.

Conform datelor din 1 octombrie, 2008, reţeaua Moldcell este accesibilă la circa 96% din populaţia şi 96% din teritoriul Moldovei.

De la începutul activităţii sale, Moldcell a investit în infrastructura sa 120 milioane dolari americani şi planifică investirea a încă cel puţin 100 milioane dolari în următorii 5 ani.

Acţionarul majoritar MOLDCELL este compania suedezo-finlandeză TeliaSonera – unul  dintre cele mai importante şi influente grupuri de telecomunicaţii din lume, al cărui număr de clienţi constituia 122.9 milioane la sfârşitul lui iunie 2008, în companiile deţinute direct precum şi cele asociate. TeliaSonera deţine poziţii de lider în Ţările Nordice şi Baltice, cu poziţii ferme în Eurasia, inclusiv Rusia (MegaFon) şi Turcia (Turkcell), şi ocupă locul 7 în lume după numărul de abonaţi. Operatorul Moldcell face parte din grupul de companii din aria de afaceri TeliaSonera Eurasia.

cuvinte-cheie: director | Moldcell

Comentarii (0)

 

Related news

Sus