Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.10.2008

Camera meşteşugarilor Koblenz din Germania va lansa în Moldova un proiect în domeniul pregătirii profesionale

Proiectul a fost prezentat vineri, 24 octombrie,  de către reprezentanţii Camerei meşteşugarilor Koblenz, în cadrul întrevederii cu  Premierul Zinaida Greceanîi.

Proiectul prevede acordarea de către instituţia germană a unui suport informaţional şi tehnic pentru organizarea instruirilor pentru meşteşugarii din Republica Moldova. Astfel de proiecte au fost implementate cu succes în România, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina.

Potrivit reprezentanţilor camerei germane, în prezent sunt în stadiu de amenajare  două ateliere de instruire practică şi se finalizează planul-cadru de instruiri, care va include cursuri  de un an şi pe termen mai scurt pentru 5 profesii diferite.
 
„Am încercat să elaborăm planul de instruiri, urmărind practica întreprinderilor din Republica Moldova şi analizând necesităţile meşteşugarilor. Pentru aceasta am vizitat mai mult de 120 de întreprinderi din Moldova", a specificat Preşedintele Camerei germane a meşteşugarilor.

Camera Meşteşugarilor din Koblenz este una din cele 55 de camere ale meşteşugarilor la nivel federal şi îşi are circumscripţia în nordul landului Renania Palatinat. Are drept membrii 17500 întreprinderi meşteşugăreşti în care muncesc 200000 angajaţi. În fiecare an, Camera Meşteşugarilor din Koblenz contribuie la pregătirea profisională a 11000 de ucenici.

cuvinte-cheie: Koblenz

Comentarii (0)

 

Sus