Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-23/traian-basescu-politica-noastra-este-ca-moldova-sa-prinda-pachetul-balcanilor-de-vest-6807.html
Data: Oct 23, 2008 (15:53)

Traian Basescu: Politica noastra este ca Moldova sa prinda "pachetul" Balcanilor de Vest

Presedintele Traian Basescu a afirmat joi, cu ocazia primirii la Palatul Cotroceni a premierului Republicii Moldova, Zinaida Greceanii, ca politica Romaniei este aceea ca Republica Moldova sa prinda "pachetul" Balcanilor de Vest în ceea ce priveste aderarea la structurile europene.

"Daca va fi abandonata, la pachet cu Ucraina, perspectiva de integrare in Uniunea Europeana este indepartata", a spus seful statului la inceputul convorbirilor cu Zinaida Greceanai, sosita intr-o vizita oficiala in Romania.

La lucrarile Consiliului European de toamna de la Bruxelles de saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu a declarat ca in cadrul reuniunii s-a stabilit ca Uniunea Europeana trebuie sa inceapa negocierea unui acord ambitios cu Republica Moldova, care sa includa si posibilitatea deschiderii pietei cand Moldova va fi pregatita. 

"Este un pas extrem de important, pentru ca se vorbeste si despre vize. Noi consideram ca este un mare pas inainte al relatiei UE cu Republica Moldova si ne propunem ca obiectiv in perioada urmatoare, asta nu inseamna insa in decembrie, ci pe termen mediu, ca UE sa se deschida fata de Republica Moldova pana la semnarea unui acord de asociere", a spus Traian Basescu, relateaza AGERPRES.