Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.10.2008

Nicolae Chirtoaca - noul ambasador moldovean in Canada

Potrivit MAEIE, în perioada 21-23 octombrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în SUA Nicolae Chirtoacă a întreprins o vizită în Canada pentru a înmâna scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador acreditat prin cumul în această ţară. După ceremonia oficială, care a avut loc pe data de 22 octombrie la Palatul Rideau Hall, Ambasadorul moldovean a avut o întrevedere cu dna Michael Jean, Guvernatorul General al Canadei, în cadrul căreia au fost discutate aspecte relevante ale relaţiilor moldo-canadiene şi perspectivele aprofundării colaborării bilaterale pe multiple planuri. "Ataşamentul faţă de valorile comune francofone şi cooperarea politică în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa îmi oferă frumosul prilej de a aprecia Republica Moldova drept partener important şi credibil al Canadei", a menţionat în cadrul întrevederii dna Michael Jean.

Un subiect important al discuţiei l-a constituit necesitatea valorificării potenţialului colaborării bilaterale şi intensificarea dialogului politic moldo-canadian, în mod special prin realizarea vizitelor bilaterale la nivel înalt. În acest context, Ambasadorul Nicolae Chirtoacă a adresat o invitaţie Guvernatorului Canadei de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova în viitorul apropiat.

În cadrul vizitei sale la Ottawa, Ambasadorul N. Chirtoacă a avut mai multe întrevederi cu oficiali canadieni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Internaţional al Canadei, precum şi cu reprezentanţi ai Oficiului Guvernatorului General şi cu Directorul General pentru Europa în cadrul Agenţiei Canadiene pentru Dezvoltare Internaţională.

Discuţiile cu directorii politici din cadrul MAE-ului Canadei au permis familiarizarea interlocutorilor cu specificul etapei actuale a procesului de reglementare a diferendului transnistrean, cu recentele evoluţii din Republica Moldova, prin prisma eforturilor de integrare europeană a ţării, de extindere a cooperării regionale şi internaţionale. Înalţii demnitari canadieni au reiterat cu acest prilej susţinerea fermă a Canadei pentru realizarea vectorului european al politicii externe a Moldovei.

 

cuvinte-cheie: ambasador | Chirtoaca | Canada

Comentarii (0)

 

Related news

Sus