Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.10.2008

A avut loc Reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe OCEMN

Potrivit MAEIE, la 23 octombrie, la Tirana (Republica Albania), a avut loc reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN). Republica Moldova a fost reprezentată la reuniune de către Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În cadrul reuniunii au fost discutate subiecte referitoare la consolidarea eficienţei OCEMN, relaţiile cu UE şi cu Adunarea Parlamentară a Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră.

De asemenea, a fost adoptat noul Manual Operaţional al Fondului de Dezvoltare a Proiectelor al OCEMN, care va lansa o perioadă nouă pentru finanţarea proiectelor în domenii economice, de comerţ şi ştiinţifice. În acelaşi timp, a fost lansat Fondul Elenic de Dezvoltare, priorităţile căruia sunt finanţarea proiectelor în domeniul transportului, comerţului şi ecologiei.

Republica Moldova a semnat Acordurile privind facilitarea regimului de vize pentru şoferii profesionişti şi pentru oamenii de afaceri ai statelor membre ale OCEMN.

În cadrul şedinţei, delegaţia Republicii Moldova a exprimat poziţia ţării noastre referitor la modalităţile de impulsionare şi eficientizare a activităţii Organizaţiei.

Valeriu Ostalep a declarat că comunităţile de afaceri din statele membre ale OCEMN trebuie să simtă rezultatele concrete ale activităţilor Organizaţiei.

cuvinte-cheie: OCEMN

Comentarii (0)

 

Related news

Sus