Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.10.2008

Cine va fi următorul ministru de Interne al Moldovei?

În ultimul timp, conducerea de vârf de la Chişinău face nişte mutări de cadre, care generează imediat combinaţii în minţile analiştilor. Astfel, a fost comentată pe larg demiterea lui Marc Tkaciuk din funcţia de consilier prezidenţial, ca până la urmă să răsuflăm cu toţii uşurat că "Tkaciuk nu va părăsi activitatea politică" şi că se va ocupa de campania electorală a PCRM.

Apoi, a urmat demiterea lui Valentin Mejinschi din funcţia de ministru de Interne, "în legătură cu trecerea la alt post de lucru", cel de vicepremier în probleme privind combaterea corupţiei şi traficului de persoane. Totodată, postul de ministru al Afacerilor Interne a rămas vacant şi nu se ştie cine îl va înlocui pe Mejinschi.

Pe de altă parte, marţi, publicaţia bucureşteană "Ziua" menţiona, într-un articol că Artur Reşetnikov ar putea fi înlocuit din funcţia sa de director al Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) din Moldova. Analiştii de la „Ziua" au văzut un „semn rău" (sau bun, cine ştie) în participarea lui Sergiu Burduja, adjunctul directorului Serviciului de Informatii si Securitate (SIS), la cea de-a XXV-a sedinta a Consiliului conducatorilor organelor de securitate si ai serviciilor speciale ale tarilor-membre ale CSI.

„Interesant este că delegaţia nu îl are in frunte pe directorul SIS şi „copilul de casă al lui Vladimir Voronin, Artur Reşetnicov, cel care a obişnuit opinia publică cu dirijarea unor acţiuni anti-româneşti, pro-comuniste şi pro-moscovite, precum şi cu repetarea „şcolărească" a cuvântărilor „tătatucului" său de la Chişinău. Cât o fi de bun augur o asemenea posibilă schimbare, rămâne de văzut. Dar, având în vedere că ar putea avea loc tot în mandatul comunistului rusofon Voronin, nu este greu de ghicit", scrie „Ziua".

Să presupunem că schimbarea lui Reşetnikov va avea loc. Atunci el este pregătit pentru un alt post. Dar care? La moment este vacant postul ministrului de Interne .

Să vedem ce va deciede Guvernul în acest sens.

 

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus