Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.10.2008

Moldova va semna un nou acord privind comerţul si cooperarea economică cu Elveţia

Documentul a fost aprobat de Guvern în cadrul şedinţei de miercuri, la propunerea părţii elveţiene. Vechiul acord, semnat în 1995, este deja depăşit şi îşi va fi abrogat.

Potrivit noului document, fiecare parte semnatară va acorda clauza naţiunii celei mai favorizate pentru produsele provenite de pe teritoriile lor. Acest tratament va fi aplicat în ceea ce priveşete taxele vamale la export, import, precum şi în ceea ce priveşte modalitatea de plată şi a tuturor regulilor legate de import-export.

Moldova şi Elveţia vor crea condiţii favorabile pentru dezvoltarea cooperării tehnologice şi ştiinţifice reciproce. Această cooperare poate fi desfăşurată sub formă de elaborare a programelor comune de cercetare, organizarea programelor de instruire in domenii de interes reciproc, efectuarea expertizei tehnice şi ştiinţifice, precum şi convocarea simpoyioanelor şi întrunirilor.

În scopul implementării acordului, Moldova şi Elveţia vor institui o comisie mixtă, care se va întruni o dată pe an, sau oricând va fi necesar, la solicitarea părţilor.

 

cuvinte-cheie: Elvetia | cooperare | acord

Comentarii (0)

 

Related news

Sus