Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.10.2008

Investitiile Draexlmaier in Moldova au constituit peste 3 mln. Euro

Investitiile Draexlmaier in Moldova au constituit peste 3 mln. Euro

Potrivit MEC, prim-viceprim-ministru, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon a participat miercuri, 15 octombrie la inaugurarea oficială a companiei germane Draexlmaier la Bălţi. La ceremonia oficială au fost prezenţi proprietarul companiei germane Fritz Draexlmaier Jr., Ambasadorul Republicii Federale Germania la Chişinău Nikolaus von der Wenge Graf Lambsdorff şi alţi oficiali.

Fritz Draexlmaier Jr.  a declarat, că în prima jumătate a anului curent compania a ajuns la un volum de producere de circa 600 mln lei, fabrica având  1700 de angajaţi, numărul cărora va creste pe viitor până la 3000 de persoane. Investiţiile Draexlmaier în Moldova au constituit peste 3 mln. Euro. 

"Ca urmare a succesului înregistrat la Bălţi, compania intenţionează să mai deschidă încă două uzine pe teritoriul Moldovei, una în oraşul Bălţi şi o alta la sudul ţării", a declarat Fritz Draexlmaier Jr.  .

În acest context, Prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon a menţionat că " activitatea de succes a companiei germane la Bălţi demonstrează încă o dată ca adevăratul potenţial economic al tarii noastre este rezervat regiunilor si amplasarea companiilor investiţionale străine în afara capitalei va contribui substanţial la dezvoltarea economiei regionale".

Ambasadorul Germaniei la Chişinău Nikolaus von der Wenge Graf Lambsdorff  a specificat ca realizarea de succes a proiectului investiţional Draexlmaier la Balti,  este cea mai buna recomandare pentru investitorii străini de a-si stabili afacerile în Republica Moldova.

Invitaţii la deschiderea oficială au făcut cunoştinţă cu procesul de producere a  sistemelor electrice pentru autovehicole.

Compania germană Draexlmaier  dezvoltă şi produce sisteme electrice moderne de bord, interior de vehicule, precum şi diverse sisteme cu funcţii integrate. Competenţele companiei Draexlmaier  cuprind toate etapele începînd cu design-ul/construcţia, producerea de scule şi prototipuri şi manufactură, pînă la producerea în serie şi livrarea sincronă. Compania oferă inovaţii automobilistice diferitor mărci cunoscute ca: Audi, BMW, Bugatti, Cadillac, Mercedes-Benz etc. In cadrul Draexlmaier activează peste 38.000 de colaboratori in 20 de ţări.

cuvinte-cheie: Draexlmaier | Balti

Comentarii (0)

 

Related news

Sus