Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-10-10/6625-6625.html
Data: Oct 10, 2008 (21:08)

Cooperare moldo-suedeza în domeniul stiintei, transferului tehnologic si nanotehnologiilor

Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic a A.Ş.M. organizează la 13-14 octombrie seminarul cu genericul: “Cooperarea Republicii Moldova cu Suedia în domeniul ştiinţei, transferului tehnologic şi nanotehnologiilor”. Prin această întîlnire bilaterală dintre cercetători şi reprezentanţi ai sectorului privat se intenţionează de a crea şi dezvolta relaţii de colaborare dintre Republica Moldova şi Suedia în domeniul ştiinţei, transferului tehnologic şi nanotehnologiilor, a unui potenţial ştiinţific inovativ - forţă motrice pentru dezvoltarea sectorului industrial, precum şi de a atrage investiţii străine.

La eveniment vor participa 10 reprezentanţi ai “Knowlege Foundation” – Suedia, viceminiştri, oameni de ştiinţă şi de afaceri din Republica Moldova.

La 14 octombrie, oaspeţii din Suedia vor vizita Institutul de Cercetări Ştiinţifice S.A. “ELIRI”, Centrul Naţional de Studiu şi Testare a Materialelor, Institutul de Fizică Aplicată, Institutul de Inginerie Electronică şi Tehnologii Industriale.