Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.10.2008

Şevciuk: Cea mai optimă variantă de soluţionare a conflictului transnistrean este crearea unei confederaţii

Preşedintele sovietului suprem de la Tiraspol Evgheni Şevciuk a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Traspol că autorităţilor transnistrene nu le convine formula autonomiei şi că acestea declară deschis acest lucru. Potrivit lui, cea mai optimă variantă ar fi crearea unei uniuni din două state – Moldova şi Transnistria.

“Înţelegem că în preznt nici o ţară nu susţine Transnistria în aspiraţiile sale de obţinere a independenţei. Nici ţările garante nu au susţinut vreodată această direcţie. Ca parte în conflict suntem dispuşi să negociem. Însă pentru aceasta trebuie de ieşit la contacte directe, dar nu să se umble prin lume şi să se ceară ajutor în lupta cu Transnistria”, a spus Şevciuk, citat de agenţia Regnum .

El şi-a exprimat speranţa că „Moldova şi UE vor înţelege că este necesară o abordare serioasă în privinţa elaborării unor măsuri de încredere, care ar asigura dezvoltarea dinamică a Transnistriei şi Moldovei, iar la o etapă ulterioară s-ar putea discuta şi probleme mai serioase”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus