Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
01.10.2008

Guvernul Statelor Unite ale Americii anunţa Programul de burse pentru studii post-universitare Edmund S. Muskie (Muskie) pentru anul 2009

Lansat în 1992 de Congresul SUA pentru a încuraja dezvoltarea democratică şi economică în Eurasia, Programul de burse pentru studii post-universitare Edmund S. Muskie este un program al Biroului pentru Cultură şi Învăţămînt al Departamentului de Stat, SUA, administrat de IREX (Consiliul pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale).  Programul oferă absolvenţilor instituţiilor de învăţămînt superior şi profesioniştilor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kirghizstan, Republica Moldova, Federaţia Rusă, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan posibilitatea de a face studii de masterat în Statele Unite timp de un an (cu sau fără obţinerea diplomei de masterat) sau doi ani (cu obţinerea diplomei de masterat).

Toţi finaliştii programului îşi vor face studiile la secţia zi timp de un an sau doi, cerîndu-li-se să creeze şi implementeze un proiect ce ţine de interesele lor profesionale în folosul comunităţii locale. Finaliştii urmează să efectueze de asemenea şi un stagiu profesional în timpul vacanţei de vară de la sfîrşitului primului an academic.

Programul oferă asistenţă în depunerea documentelor pentru viza J-1, bilet la avion tur-retur din ţara de reşedinţă a finalistului din Eurasia la instituţia-gazdă americană, achitarea plăţii şi taxelor obligatorii pentru studii, asigurare medicală parţială, bursă lunară, stipendiu limitat pentru procurarea cărţilor, supliment pentru dezvoltare pofesională, cursuri pregătitoare de limbă engleză (în caz de necessitate) şi oportunităţi de creştere profesională şi colaborare cu absolvenţii programelor academice ale Biroului pentru Cultură şi Învăţămînt al Departamentului de Stat, SUA.

Domeniile eligibile pentru Programul Muskie sînt: administrare în business, administrare publică, biblioteconomie şi ştiinţe informaţionale, drept, economie, educaţie, jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, managementul mediului, politici publice, relaţii internaţionale, sănătate publică.

Formularele de participare pentru Programul de burse pentru studii post-universitare Edmund S. Muskie pot fi obţinute şi urmează a fi depuse la Filiala din Republica Moldova a Consiliului pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale “IREX”. Criteriile de eligibilitate şi cerinţele pentru participare sînt expuse în formular. Pentru varianta electronică a formularului accesaţi www.irex.org sau www.irex.md . Informatia de contact : bd. Ştefan cel Mare 202, Chişinău, tel./fax: (0 22) 23 32 31, 59 36 12, e-mail: muskie@irex.md.

Termenul-limită de depunere a documentelor este 31 octombrie, 2008.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus