Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.10.2008

Întrevedere Andrei Stratan – Valerii Kuzmin

Potrivit MAEIE, astăzi, 1 octombrie curent, Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Valerii Kuzimin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

În timpul întrevederii, au fost abordate mai multe aspecte ale cooperării moldo-ruse, interlocutorii făcând un schimb de informaţii şi opinii pe marginea unor teme actuale ale relaţiilor internaţionale. În acest context, Ambasadorul rus s-a referit la poziţia ţării sale privind evenimentele din Caucaz. El a afirmat că, în opinia Federaţiei Ruse, situaţia se stabilizează, invocând drept argument demararea misiunii UE de observatori. Valerii Kuzmin a ţinut să precizeze că nu există similitudini între situaţia din Georgia şi cea din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. La rândul său, Andrei Stratan a reconfirmat ataşamentul autorităţilor moldoveneşti pentru soluţionarea exclusiv pe cale paşnică a conflictului transnistrean, în limitele dreptului internaţional. Ministrul a reiterat necesitatea demarării negocierilor în formatul 5+2 în vederea găsirii unei soluţii finale, exprimându-şi speranţa că toţi actorii implicaţi vor susţine propunerea de a se reuni în formatul respectiv la începutul lunii octombrie curent la Viena.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, în special Organizaţia Naţiunilor Unite.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus