Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-09-26/6475-6475.html
Data: Sep 26, 2008 (21:48)

Vasili Sova si Valeri Nesteruskin se pronunta pentru reluarea grabnică a negocierilor pentru reglementarea transnistreana

Astazi, 26 septembrie a avut loc o intrevedere a Ministrului Reintegrarii Vasilii Sova cu Ambasadorul pentru misiuni speciale a MAE al Federatiei Ruse Valerii Nesteruskin, in cadrul careia au fost puse in discutie o serie de aspecte, legate de situatia creata si perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean, relateaza Serviciul de presa al Ministerului Reintegrarii.

In cadrul discutiilor, interlocutorii au subliniat necesitatea continuarii dialogului dintre parti cu scopul reluarii cit mai grabnice a negocierilor politice in formatul "5+2".

Participantii la intrevedere au discutat, de asemenea, procesul de realizare a masurilor de consolidare a increderii dintre cele doua maluri ale riului Nistru si au pledat pentru activizarea eforturilor in domeniul elaborarii proiectelor comune in cadrul grupurilor de lucru create.

Ambasadorul rus a salutat, de asemenea, initiativa Presedintelui Voronin privind organizarea unei intrevederi in timpul apropiat cu liderul transnistrean in or. Tiraspol. Dupa parerea interlocutorilor, acest lucru va contribui la apropierea pozitiilor celor doua parti si la acordarea unui impuls politic aditional pentru reluarea negocierilor in formatul "5+2".