Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-09-18/6401-6401.html
Data: Sep 18, 2008 (22:46)

În următorii trei-patru ani Banca Mondială va acorda Moldovei asistenţă în valoare de 147 mil. USD

Directorul regional pentru Ucraina, Belarus si Moldova a Băncii Mondiale Martin Raiser a declarat joi, la Chişinău în cadrul întrevederii cu premierul moldovean că o echipă a Băncii Mondiale va examina noile coomponente de finanaţre a Programului de creditare pentru anii 2009-2010, inclusiv modalitatea de suport regional, în special în zonele care au fost afectate de inundaţii. Raiser a menţionat că volumul total al asistenţei Băncii, planificat pentru următorii 3-4 ani va constitui circa 147 milioane USDi.

Directorul regional pentru Ucraina, Belarus şi Moldova a Băncii Mondiale a mai spus că în cadrul definitivării activităţiilor concrete de proiecte BM se va ghida atât de Strategia Naţională de Dezvoltare şi priorităţile acestea cât şi de competenţele instituţionale ale Băncii. Pilonii pe care se bazează suportul Bancii sînt: creşterea competitivităţii economce şi dezvoltarea resurselor umane, incluziunea socială.

Zinaida Greceanîi a menţionat că este foarte important ca toate componentele proiectelor Băncii Mondiale pentru Moldova să fie racordate la Strategia Naţională de Dezvoltare a Moldovei şi cu Planul de acţiuni pentru realizarea acestei strategii.

Totodată Premierul a mai afirmat că în eventualitate insuficienţei de mijloace financiare dintr-o singură sursă este foarte binevenită practica creării fondurilor fiduciare cu direcţionare sectorială, prin utilizarea sistemelor naţionale, îmbunătăţite de gestionare a finanţelor publice.