Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.08.2008

6 milioane dolari pentru combaterea fenomenului natural - seceta

Potrivit Serviciul de presă al MAIA, recent, Banca Mondială a acordat Creditul de Finanţare  a unui împrumut în valoare de 6 mln USD  privind  diminuarea fenomenului secetei în Republica Moldova.

Împrumutul a fost racordat la condiţiile Asociaţiei Intenaţionale pentru Dezvoltare, pe o perioadă de 45 ani, termenul  de graţie fiind de 10 ani cu o rată a dobînzii de 0,75%.

5,2 mln USD vor fi îndreptate spre creditarea producătorilor agricoli pe termene concesionale (inclusiv 20% subvenţie condiţionată) pentru procurarea sistemelor de irigare la scară mică, iar suma maximală a unui împrumut cu element de subvenţie condiţionată va fi de 100 mii USD.

Circa 0,8 mln USD vor fi utilizate pentru acordarea serviciilor de consultanţă în scopul sporirii gradului de sensibilizare, cunoştinţelor şi capacităţii de gestiune a practicilor agricole adaptate la condiţiile de secetă, inclusiv prin introducerea  tehnologiilor noi.

Notificăm că resursele, acumulate în urma rambursării creditelor, se vor acumula într-un Fond Circulant, gestionat de Ministerul Finanţelor, care va avea aceeaşi destinaţie – oferirea împrumuturilor pentru producătorii agricoli în vederea procurării echipamentului de irigare.

Acest proiect constituie răspunsul Băncii Mondiale la solicitarea Guvernului Republicii Moldova de asistenţă pentru depăşirea consecinţelor secetei din anul 2007.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus