Trimite e-mail | Printeaza
Social
25.08.2008

Sinistraţii vor primi compensaţii pentru pierderile de pe loturile aferente caselor

Potrivit serviciului de presă al Guvernului,  cabinetul de miniştri a aprobat astăzi o hotărîre prin care va aloca ajutoare materiale persoanelor care au suportat pierderi în urma inundării loturilor de pe lîngă casă. Potrivit calculelor, efectuate compensaţia se va face reeşind din calculele de 10 mii de lei pentru un hectar.

Pentru acordarea acestor compensaţii vor fi cheltuite 15,3 mln de lei, care vor fi alocate din contul ajutoarelor financiare, acumulate pe contul deschis special de către Ministerul Finanţelor. Pînă în prezent, în acest cont au fost deja acumulaţi peste  circa 17 mln lei.

Potrivit lui Anatolie Gorodenco, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, aceste compensaţii vor fi distribuite pentru circa 5400 de familii care au pe lîngă casă circa 1530 de hectare de terenuri.

În aceeaşi şedinţă Guvernul a aprobat Avizul asupra proiectului de hotărîre al Parlamentului „Privind constituirea Comisiei Parlamentare speciale pentru controlul şi monitorizarea procesului de administrare şi distribuire de către Guvern a ajutoarelor umanitare destinate Republicii Moldova”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus