Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.08.2008

Basescu in vizita la Chisinau

Basescu in vizita la Chisinau
Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua, în perioada 20-21 august a.c, o serie de vizite de lucru în Ucraina, Republica Moldova, Republica Azerbaidjan, Georgia şi Republica Turcia, potrivit comunicatului oficial postat, marţi, pe site-ul Preşedinţiei.

În cadrul vizitelor, preşedintele României va avea convorbiri cu omologii săi: Victor Iuşcenko, Vladimir Voronin, Ilham Aliyev, Mihail Şaakashvili şi Abdullah Gül, precum şi cu primul ministru al Turciei, Recep Tayyip Erdogan.Obiectivul comun al acestor vizite îl constituie discutarea situaţiei din Georgia şi a consecinţelor în plan regional. Agenda convorbirilor şefului statului cuprinde şi chestiuni care ţin de specificul relaţiilor bilaterale ale României cu fiecare din statele vizitate.De asemenea, o temă de interes special pentru România o constituie dezvoltarea cooperării în regiunea Mării Negre, prin creşterea implicării unor actori multilaterali relevanţi, precum Uniunea Europeană, NATO şi OSCE.

Potrivit ProTv, Preşedinţia de la Chişinău însă nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest lucru. Serviciul de presă de la Preşedinţie a anunţat că va difuza mâine dimineaţa un comunicat în acest sens. De aceea, nu este clar dacă Traian Băsescu se va întâlni cu Vladimir Voronin. În programul vizitei figurează cu siguranţă o întrevedere între şeful statului român şi primarul Dorin Chirtoacă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus