Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.08.2008

Până la 6 august, in contul special de colectare a mijloacelor banesti pentru persoanele sinistrate au fost acumulate 4,4 mil. lei

Acest lucru a fost anuntat miercuri, 6 august, la sedinta Comisiei pentru lichidarea consecintelor inundatiilor, prezidata de catre Prim-viceprim-ministrul Igor Dodon, ministru al Economiei si Comertului.

Conform raporatrii efectuate de catre  Agentia Rezerve Materiale, Achizitii Publice si Ajutoare Umanitare de la populatie si agenti economici au fost receptionate 31,4 tone de colete cu ajutoare umanitare, ce au fost deja repartizate in raioanele  Briceni, Ocnita, Soroca, Riscani, Anenii-Noi, Rezina, Soldanesti, Stefan-Voda si Briceni.

Ministrul  constructiilor si dezvoltarii teritoriului Vladimir Boldovici a declarat, ca conform estimarilor efectuate, in rezultatul inundatiilor in 22 de raioane a tarii  au fost deteriorate  527 de case de locuit.

La moment, in raionul Briceni, Riscani, Ocnita, Soroca, Soldanesti, Stefan Voda, etc. au inceput lucrari cadastrale si geodezice  in vederea constructiei noilor case pentru sinistrati, precum si identificarea caselor ce vor fi cumparate.  

Ministrul agriculturii si industriei alimentare Anatolie Gorodenco a informat ca datorita digurilor de pe malul riurilor Prut si Nistru,  peste 40 de mii hectare de culturi agricole au fost salvate de inundatie.  La moment continua a fi efectuata estimarea paminturilor agricole si gradinilor ce au au fost inundate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus