Trimite e-mail | Printeaza
IT
06.08.2008

Certificatele medicale nu vor mai fi falsificate

Potrivit Ministerului Dezvoltării Informaţionale, din luna septembrie curent certificatele, inclusiv buletinele eliberate de instituţiile medicale din tară, vor fi tipărite pe hârtie cu protecţie înaltă pentru a putea fi exclusă falsificarea acestora.

Aceste certificate vor putea fi verificate autorizat de către autorităţile publice prin accesarea unei pagini web, creată special în acest scop, prin identificarea instituţiei care a eliberat formularul şi a datei eliberării acestuia, precum si a autenticităţii ştampilei, a menţionat Corneliu Jaloba, şef direcţie generală politici tehnice şi tehnologice in cadrul MDI. Se prevede tipărirea de către IS "Centrul Resurselor Informaţionale de Stat "Registru" a 43 tipuri de blanchete standard, intr-un număr solicitat de instituţiile medicale, ceea ce va permite o evidenţă strictă a circulaţiei certificatelor medicale.

Printre formularele medicale de strictă evidenţă, care vor avea cel mai înalt grad de protecţie se consideră: certificatul de concediu medical, adeverinţa privind incapacitatea temporară de muncă a studentului sau elevului, certificatul medical privind examinarea la anticorpi la HIV, reţeta nr. 2 pentru prescrierea şi livrarea substanţelor narcotice etc.

Proiectul comun privind crearea sistemului informaţional automatizat "Registrul de stat al formularelor medicale de strictă evidenţă" va fi realizat de Ministerul Dezvoltării Informaţionale (MDI) si Ministerul Sănătăţii (MS).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus