Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-08-05/5977-5977.html
Data: Aug 5, 2008 (23:06)

În Zona economica libera "Ungheni-Business" au fost inregistrati doi rezidenti noi –"METALROS" SRL si ”UNEXTRANS” SRL

Potrivit Ministerului Economiei si Comertului, intreprinderea cu capital autohton "METALROS" SRL, va realiza un proiect de producere a articolelor fasonate din metal si comertul angro cu produse metalice. Compania va investi circa 620 mii euro in masini si utilaje folosite in procesul tehnologic. Materia prima va fi importata din Ucraina si Rusia, in special metal negru, iar in urma procesului de prelucrare, produsul finit va fi exportat in Romania si circa 15% in Republica Moldova.

Volumul vinzarilor nete pentru 1 an de activitate se prognozeaza a fi – 200 mii euro, in al 2-lea an – 250 mii euro, in a 3-lea – 320 mii euro. Numarul de angajati: in 1 an de activitate vor fi angajati - 7 persoane si pina la 15 in al 3-lea an, salariul mediu lunar va fi de circa 300 euro. Rezidentul preconizeaza sa-si inceapa activitatea deja in septembrie anului curent.

Intreprinderea cu capital moldovenesc ”UNEXTRANS” SRL, va realiza un proiect de producerea europaletilor. Intreprinderea va investi 71,5 mii euro in montarea si instalarea utilajului. Materia prima va fi importata din Ucraina.

Productia companiei se presupune de a fi realizata pe pietele Romaniei, tarilor europene si CSI. Volumul vinzarilor nete, se prognozeaza a fi la nivel de pina la 690 mii euro pe an. Numarul de angajati va constitui 26 de persoane, salariul mediu lunar – 250 dolari SUA. Rezidentul preconizeaza sa-si inceapa activitatea in toamna anului curent.Dupa inregistrarea acestor doua intreprinderi, numarul rezidentilor ZEL "Ungheni-Business" este de 43 de intreprinderi.