Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.08.2008

Până la 1 august pe conturile destinate lichidării consecinţelor inundaţiilor au fost transferate peste 2 mil. lei (133 mii euro)

Potrivit Ministerului Finanţelor, cele mai multe mijloace au fost donate de către angajaţii ÎS “Cadastru“ – 180 mii lei, “Eximbank” – 161,1 mii lei, ÎS “Registru” – 150 mii lei, ÎM Glass Container Company – 100 mii lei, complexul hotelier “Codru” – 88,5 mii. lei.

În total au fost colectate 2 mil. 115 mii .902,45 lei de la peste 100 de entităţi.

Totodată, potrivit informaţiei prezentate de vice-prim-ministrul Victor Stepaniuc, preşedinte al Comisiei interdepartamentale pentru ajutoare umanitare, 526 de familii sinistrate au primit ajutoare umanitare din partea statului.

Potrivit lui Victor Stepaniuc, până la 4 august, au contribuit cu ajutoare pentru familiile sinistrate 750 de persoane care au colectat 2280 de colete cu greutatea totală de 25 de tone. Circa 1200 de colete cu greutatea de 13 tone de ajutoare, care conţin în special îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru maturi şi copii, plapume, lenjerie de pat, detergenţi, produse alimentare, au fost de asemenea repartizate sinistraţilor din raioanele de nord ale Moldovei.

Vice-prim-ministrul a mai anunţat că, până în prezent, Cehia a acordat un lot de ajutoare umanitare constînd din utilaje speciale pentru Serviciul protecţie civilă şi situaţii excepţionale în valoare de 35 mii euro, iar un lot de ajutoare umanitare din partea Federaţiei Ruse se află pe drum spre Republica Moldova. De asemenea, Austria şi Turcia şi-au anunţat intenţia de a acorda ajutoare umanitare Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus