Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-07-29/5878-5878.html
Data: Jul 29, 2008 (14:21)

Activitatea unor puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene a fost temporar sistată din cauza inundaţiilor

În legătură cu ridicarea nivelului de apă în rîurile frontaliere cu acordul organelor de cooperare din Ucraina a fost sistată activitatea următoarelor puncte de trecere peste frontiera moldo-ucraineană: auto şi feroviar - „Criva – Mamalîga”,  de debarcader - „Cosăuţi – Iampoli” şi „Soroca – Ţechinovka”. La fel a fost limitată activitatea punctului de trecere „Otaci – Moghilev Podolsk”, informează Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova.

Cetăţenii, care şi-au planificat traversarea frontierei în punctele de trecere nominalizate, urmează să se folosească de serviciile altor puncet de trecere, dislocate în această direcţie: ”Ocniţa – Sochireni”, „Briceni – Rosoşeni”. De asemenea, băştinaşii pot traversa frontiera prin punctele de trecere locale „Medveja – Zelena” şi „Lipcani – Podvirievka”.

Pe sectorul de sud  al frontierei moldo-ucrainene a fost sistată temporar activitatea punctului de trecere „Palanca – Maiaki – Udobnoe”, cel mai apropiat punct recomandat fiind „Tudora – Starokazacie”.

În legătură cu modificarea regimului de lucru, Serviciul Grăniceri a luat toate măsurile de sporire a capacităţii de trecere în punctele de control ce activează. În scopul inadmiterii formării rîndurilor este  mărit numărul de personal al inspectorilor controlului de frontieră, precum şi sînt aplicate mijloace tehnice suplimentare.

Despre reluarea activităţii punctelor de trecere se va anunţa suplimentar.