Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.07.2008

Banca de Dezvoltare din Austria este interesată de piaţa moldovenească

Potrivit CCI, Banca de Dezvoltare din Austria vrea să le propună antreprenorilor moldoveni câteva oferte investiţionale. Despre această intenţie au anunţat reprezentanţii Institutului Vienez pentru Studii Economice Internaţionale. Ei s-au întâlnit cu responsabili din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în vederea discutării unor posibilităţi de cooperare între cele două organizaţii. Institutul Vienez efectuează, pentru Banca de Dezvoltare din Austria, un studiu de evaluare a necesităţilor de dezvoltare a sectorului privat şi a pieţelor financiare în Moldova. Banca austriacă vrea să-şi găsească în ţara noastră potenţiali parteneri de colaborare.  

În urma discuţiilor purtate cu şeful Direcţiei Dezvoltare economică a CCI a RM, Sergiu Harea, Banca de Dezvoltare din Austria urmează să prezinte, în viitorul apropiat, o ofertă concretă de proiecte investiţionale pentru agenţii economici din Moldova.

Instituţia bancară este specializată în realizarea proiectelor din sectorul privat, fiind o sucursală auxiliară a băncii austriece Kontrollbank AG.

Institutul Vienez pentru Studii Economice Internaţionale are o experienţă de 35 de ani în efectuarea analizelor economice din Europa Centrală şi de Sud-Est.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus