Trimite e-mail | Printeaza
Social
28.07.2008

Staţia de pompare de la Vadul lui Vodă este parţial inundată

Staţia de pompare de la Vadul lui Vodă este parţial inundată

Potrivit surselor din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, staţia de pompare a apei din oraşul Vadul lui Vodă, ce asigură alimentarea cu apă potabilă a capitalei, este parţial inundată, însă deocamdată livrarea apei nu va fi sistată.

Anterior a fost anunţat că în cazul în care staţia va fi inundată, întreprinderea Apă Canal Chişinău va livra apă consumatorilor din capitală timp de patru ore de dimineaţa şi patru ore seara. Unde nu va fi posibilă livrarea apei prin apeduct, din motive tehnice, vor exista cisterne cu apă potabilă din fântânile arteziene. Au fost pregătite 150 de acest fel. Totoată, directorul Apă Canal Chişinău Constantin Becciev a chemat populaţia să-şi facă din timp rezerve de apă potabilă.

În prezent, cele 60 de fântâni arteziene de la Vadul lui Vodă situate în zona de inundaţii au fost conservate pentru ca apa din exterior să nu pătrundă în fântâni. Totodată, accesul în zona de odihnă din Vadul lui Vodă este în continuare limitat. Toţi copii din zona de odihnă au fost evacuaţi. În prezent este inundată plaja de la Vadul lui Vodă, fiind afectată activitatea agenţilor economici care au localuri pe plajă. În zona plajelor peste 200 de poliţişti supraveghează zona. Au fost inundate 23 baze de odihnă şi Stadionul (cu gazonul artificial) al Centrului de antrenament a federaţiei Moldovei de fotbal, precum şi Fundaţia filantropică pentru invalizi. Nivelul apei s-a ridicat aici până la 1,5 m.

Potrivit informaţiilor de ultimă oră a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale , în total, în urma ridicării nivelului de apă în rârile Nistru şi Prut, pe teritoriul republicii au fost inundate 393 de case de locuit, 31 din ele fiind distruse complet. Din zonele cu pericol de inundaţie au fost evacuate 652 de oameni şi 1371 de copii din zona de odihnă Vadul lui Vodă. Cele mai afectate raioane la ora actuală sunt Ocniţa, Briceni, Şoldăneşti, Soroca, Anenii Noi, Rezina, or. Vadul lui Vodă. Raioanele care prezintă pericol de inundaţii rămîn a fi Dubăsari, Criuleni, Anenii Noi, Căuşeni, Ştefan Vodă.

De asemenea, a fost inundată prima linie feroviară a Gării Vălcineţ şi staţia de pompare a apei din or. Otaci În raionul Anenni Noi, s. Delacău, a început inundarea a 24 ha de griu şi 60 ha de orz.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus