Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.07.2008

Preşedintele Voronin consideră necesară sistarea cultivării rapiţei

Vladimir Voronin a plecat pentru instituirea unei reglementări stricte de către stat a suprafeţelor cultivate cu rapiţă şi renunţarea la experienţa cultivării unor culturi agricole în scopul obţinerii biocombustibilului.

Potrivit serviciuului de presă al Preşedinţiei, aceste afirmaţii au fost făcute de către şeful statului în cadrul unei şedinţe privin criza alimentară globală şi necesitatea asigurării securităţii alimentare în Moldova.  

Preşedintele a solicitat Guvernului elaborarea unui program în domeniul asigurării securităţii agroalimentare a ţării, care să prevadă politicile de bază în sfera agroalimentară sub diferite aspecte: suprafeţele de culturi agricole de care are nevoie statul, asigurarea terenurilor agricole cu sisteme antigrindină şi de irigare prin picurare, fapt ce ar presupune valorificarea chibzuită şi cu mult spirit gospodăresc a fiecărui hectar de pământ arabil.

Totodată, Voronin a mai subliniat necesitatea realizării unui complex de acţiuni în scopul păstrării terenurilor agricole, sporirii fertilităţii şi eficienţei solurilor. Preşedintele a mai insistat asupra utilizării terenurilor agricole strict conform destinaţiei, orice modificări în acest sens urmînd a fi admise doar în cazuri stabilite de Guvern şi numai pentru necesităţi de importanţă strategică pentru ţară.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus