Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.07.2008

Primul Parc industrial din Moldova, care va fi amplasat pe o suprafaţă de cca 24 de hectare, va fi creat în oraşul Căinari

Guvernul a decis în şedinţa de miercuri, 23 iulie, crearea Întreprinderii de Stat „Parcul industrial Căinari” şi a alocat 10 mii de lei pentru depunere în capitalul social al acesteia.

Igor Dodon, prim-vicepremier, ministru al Economiei şi Comerţului a declarat ca fondarea parcurilor industriale reprezintă o modalitate de dezvoltare a sectorului îndustrial în mediul rural. Prin construcţia parcurilor industriale statul va crea condiţii necesare pentru atragerea investiţiilor străine, cît şi autohtone în dezvoltarea infrastructurii, inclusiv celei regionale, în baza activelor aflate în gestiunea autorităţilor publice.

Parcul industrial Căinari va fi creat pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea extinderii termenului respectiv, în funcţie de necesitate. ÎS”Parcul industrial Căinari” va asigura crearea şi gestionarea infrastructurii necesare pentru rezidenţii parcului.

Potrivit lui Igor Dodon, deja au fost selectate terenurile pentru crearea a încă două parcuri industriale în Floreşti şi Ungheni.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus